Obligationer/åbning: Stort set uændret åbning frem mod eurozone-tal

Udgivet den 01-10-2024  |  kl. 08:58  |  

Den danske toneangivende statsrente åbner tirsdag stort set uændret, på en dag hvor der primært vil være fokus på formiddagens foreløbige tal for inflationen i eurozonen for september og og sekundært eftermiddagens på den amerikanske erhvervstillid, ISM, for september.

Den tiårige danske toneangivende statsobligation ligger ved åbningen tirsdag i 2,02 pct. - 1 basispoint lavere end mandag. Mandag sluttede renten uændret fra lukkeniveauet fredag.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg mandag med 3 basispoint til 3,78 pct., hvilket var et enkelt point over rentens niveau, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede. Lukkeniveauet fra USA holder tirsdag morgen i Asien.

Jerome Powell, chef for den amerikanske forbundsbank, Fed, sagde mandag, at banken ikke har travlt med at sænke renten, men vil sænke renten "over tid". Chefen for centralbankens afdeling i Chicago, Austan Dean Goolsbee, sagde derimod, at Fed ville sænke renten meget over de kommende 12 måneder.

"Over tid" var det, som investorerne bed mærke i. Det var årsagen til, at korte renter tikkede yderligere op, fordi det hældte lidt koldt vand på de hedeste drømme om endnu en jumbo-nedsættelse af renten inden nytår.

INFLATIONSTAL FRA EUROZONEN I FOKUS

Inflationen i eurozonen, der offentliggøres klokken 11, ventes at falde, som også tal fra de store europæiske økonomier - Frankrig, Spanien og Tyskland - har indikeret. Ifølge Bloomberg ventes den foreløbige opgørelse at vise et fald i inflationen til 1,8 pct. fra 2,2 pct.

Mandag viste foreløbige tal fra Tyskland - Europas største økonomi - at inflationen i september faldt til 1,8 pct. fra 2,0 pct.

Kerneinflationen i eurozonen ventes at falde til 2,7 pct. fra 2,8 pct.

Klokken 16 kommer der tal fra USA for ISM-indekset, der ventes at vises en stigning til 47,5 fra 47,2. ISM-indekset for industrien steg i august fra 46,8 til 47,2, hvilket var den første stigning siden marts i år.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯