Obligationer/middag: Renten søger væk fra bundniveau

Udgivet den 19-08-2019  |  kl. 12:25  |  

Et lille rentefald og udsigt til endnu en bundrekord for den toneangivende danske rente er i formiddagens løb ændret til en stigende rente, og ved middagstid mandag ligger renten på den tiårige danske statsobligation i minus 0,62 pct.

Der er 4 basispoint højere end ved lukketid fredag og 6 basispoint højere end åbningsniveauet mandag morgen, da en rente på minus 0,68 pct. pegede mod en udfordring af den tidligere bundrekord på minus 0,67 pct.

De makropolitiske impulser peger i flere retninger.

Fredag var det blandt andet udsigt til mulig finanspolitisk stimuli i Tyskland, der var med til at skabe god stemning, og samtidig er den store panik omkring mulig recession i USA, der midt på sidste uge prægede markederne tungt, igen ved at aftage. Og den amerikanske rentekurve vender igen den rigtige vej med en tiårige rente, der er højere end den toårige.

Endelig er der også igen mere positiv stemning omkring handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

Men mandag er også dagen, hvor Tysklands centralbank, Bundesbank, vurderer, at der er risiko for, at Europas største økonomi ender i recession i tredje kvartal.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en månedlig rapport fra Bundesbank, hvor centralbanken spår en fortsat glansløs vækst i tredje kvartal, som godt kunne fortsætte med at falde en smule. Hvis bruttonationalproduktet falder i tredje kvartal, vil det være andet kvartal på stribe med negativ vækst, hvilket er den normale definition for en recession.

Mandag formiddag kom Eurostat med endelig tal for prisudviklingen i eurozonen i juli. De viste en stigning på 1,0 pct. på årsbasis, mens der ifølge Bloomberg News var ventet en stigning på 1,1 pct.

Ugens vigtigste fokuspunkt er et årlige symposium i Jackson Hole, Wyoming, den kommende weekend, hvor chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, går på talerstolen fredag.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
13/09/19

 
9,77%
 
13/09/19

 
7,36%
 
13/09/19

 
4,49%
 
13/09/19

 
4,15%
 
13/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder