Obligationer/tendens: Udsigt til let stigende renter før ECB-møde

Udgivet den 17-10-2024  |  kl. 06:55  |  

Der er lagt op til en åbning med let stigende renter på det danske obligationsmarked torsdag.

De internationale renter er steget en anelse siden onsdag eftermiddag, og ligger lidt højere end ved dansk lukketid onsdag. Men dagens pengepolitiske møde i Den Europæiske Centralbank, hvor renten ventes at blive reduceret, kan lægge en dæmper på bevægelserne i Danmark.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked åbner med svagt stigende renter, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat torsdag morgen.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation satte sig onsdag med 2 basispoint til 4,01 pct.

Torsdag morgen er renten vendt tilbage til onsdagens udgangspunkt, idet den tiårige T-bond forrentes med 4,03 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 3 point over rentens niveau, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag.

Den danske tiårige statsobligationsrente lukkede onsdag 3 basispoint lavere i 2,05 pct.

Der er masser af begivenheder og økonomiske data at se på torsdag.

Først og fremmest det pengepolitiske møde i Den Europæiske Centralbank, der ventes at sænke renten med 0,25 pct.point til 3,25 pct.

Det vil i så fald medføre en rentereduktion også i Danmark, der i henhold til fastkurspolitikken følger ECB's tiltag slavisk.

Men det er ikke ensbetydende med, at obligationsrenten falder.

- Sender ECB mere afdæmpede signaler med hensyn til fremtidige rentenedsættelser, kan markedsrenterne ende med at stige en smule, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

Af andre interessante ting er på programmet er eurozonens forbrugerpriser og kerneforbrugerpriser, samt det amerikanske detailsalg, samt Philadelphia Fed-indekset.

Også det amerikanske arbejdsmarked er i fokus med antallet af nye ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse foruden industriproduktion og kapacitetsudnyttelse samt forretningslagre.

Dagens nøgletal rundes af med NAHB-boligindeks fra USA.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯