Valuta: Investorer sikrer sig op mod amerikansk præsidentvalg

Udgivet den 17-10-2024  |  kl. 06:22  |  

Den seneste tids styrkelse af den amerikanske dollar fastholdes og udbygges en anelse torsdag morgen.

Der er umiddelbart ingen åbenlys katalysator for dollarstyrkelsen, men det amerikanske præsidentvalg nærmer sig, og den store usikkerhed om udfaldet kan få investorerne til at sikre sig mod en potentiel voldsom volatilitet, såfremt resultatet bliver årsag til politisk uro i verdens største økonomi.

På indeksniveau, hvor dollar vægtes mod euro, den japanske yen, det britiske pund, den canadiske dollar, schweizerfranc og den svenske krone, handles den amerikanske valuta torsdag morgen i 103,52 mod 103,41 onsdag ved 17-tiden.

Det er det stærkeste niveau siden starten af juni, hvor den amerikanske centralbank indikerede, at rentenedsættelser var forestående, og markedet reagerede med at sende den korte rente markant ned med en svækket dollar til følge.

Men på det seneste har de økonomiske nøgletal nok engang vendt op og ned på markedets forventninger med overraskende solide data, som efterfølgende har tilbagerullet en del af de opbyggede forventninger til kommende rentereduktioner fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Men dollar er ikke kun støttet af den nylige række optimistiske data fra den amerikanske økonomi, men også af muligheden for en sejr for den republikanske præsidentkandidat Donald Trump i næste måneds præsidentvalg.

- Hans kernepolitik omkring told, immigration og skat vil give mere inflationære udsigter i USA, hvilket vil reducere perspektivet for aggressive rentenedsættelser fra Federal Reserve i løbet af cyklussen, siger valuta- og rentestrateg Thierry Wizman fra den australske bank Macquarie ifølge Reuters.

Markedsdeltagerne ser nu frem mod dagens økonomiske data fra USA hvor blandt andet antallet af nytilmeldte ledige indtager en central position, da det indikerer tilstanden i arbejdsmarkedet.

Og netop arbejdsmarkedet er den ene af Federal Reserves to mandater for pengepolitikken, hvor det andet mandat er inflationen.

Inden da er markedets øjne rettet mod dagens pengepolitiske møde i Den Europæiske Centralbank, ECB.

Bankens Styrelsesråd ventes med så godt som 100 pct.s sikkerhed at levere endnu en rentenedsættelse på 0,25 pct.point. Det vil derfor være kommentarer fra centralbankchef Christine Lagarde, om den fremtidige rentebane, der optager investorerne.

Euro koster torsdag morgen 1,0860 dollar mod 1,0880 dollar onsdag eftermiddag ved 17-tiden, og pund koster 1,2991 dollar torsdag morgen mod 1,3009 dollar onsdag.

Dollar koster samtidig 149,31 yen mod 149,62 yen per dollar onsdag klokken 17.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯