USA/aktier: Nyt minus på handelsbekymring - Qualcomm faldt på dom

Udgivet den 22-05-2019  |  kl. 22:06  |  

Nye handelsforviklinger trak onsdag mundvigene nedad hos de amerikanske investorer, hvorfor aktierne i USA faldt. Det var nyheden om, at USA overvejer at sortliste yderligere fem kinesiske teknologivirksomheder, der gjorde udslaget.

Aktierne kom dog noget igen ud på eftermiddagen, så det brede S&P 500-indeks faldt med 0,3 pct., selv om det på et tidspunkt var i minus med 0,5 pct.

Dow Jones-indekset bakkede desuden med 0,4 pct. , mens Nasdaq gik i minus med 0,5 pct.

SKIFTENDE HANDELSVINDE

Handelskrigens vinde har i den grad stået i skiftende retninger de senere uger, men har hver dag blæst med masser styrke. Mandag faldt aktierne på nyheden om, at USA's sortlistning af kinesiske Huawei får amerikanske selskaber til at stoppe samarbejdet. Tirsdag steg markederne så igen, da det kom frem, at sanktionerne mod Huawei udskydes 90 dage.

Onsdag kunne New York Times så fortælle, at Trump-administrationen vil sortliste yderligere fem kinesiske virksomheder og begrænse deres adgang til at købe amerikansk teknologi.

De mange vindspring blæser på den måde markedet i skiftende retninger.

- Vi ved ikke, hvor længe dette vil vare ved. Den optimistiske reaktion, vi fik tidligere i år, var, fordi vi antog, at på et eller andet tidspunkt i andet halvår ville der ske noget i forhandlingerne. Nu er vi ved at løbe tør for den første halvdel af året, forklarede Kim Forrest, investeringschef hos Bokeh Capital Partners, til Bloomberg News.

QUALCOMM FIK SMÆK

Blandt sektorerne faldt energiaktierne med 1,6 pct. mest af alle i S&P 500-indekset. Udviklingen her skyldtes et minus til olieprisen på 2,8 pct. onsdag. Cyklisk forbrug mistede også 0,9 pct., mens industriaktierne faldt 0,8 pct. Finans og it mistede også 0,5 til 0,6 pct.

Blandt it-aktierne var det især chipproducenterne, som trak i minus med et fald på 2,1 pct. Det er især de selskaber, der rammes, hvis amerikanske virksomheder ikke må levere til sortlistede kinesiske teknologivirksomheder.

Samtidig bragede chipproducenten Qualcomm ned med 10,9 pct., fordi en dommer ved en amerikansk føderal ret har fundet, at selskabet har "kvalt" konkurrencen ved at true med leveringsstop og afkræve for høje licensgebyrer.

LOWE'S SKUFFEDE

Kun Apple og byggemarkedskæden Lowe's trak mere ned i S&P 500 end Qualcomm denne onsdag. Æbleaktien faldt med 2,1 pct., mens Lowe's fik hug, da koncernen onsdag nedjusterede forventningerne, ligesom indtjeningstallene fra første kvartal også skuffede. Aktien faldt med 11,9 pct.

Omvendt gik det for lavprissupermarkedskæden Target, der sikrede sig en bedre indtjening i første kvartal end ventet, og samtidig kunne koncernen fremvise en underliggende vækst på 4,8 pct. mod ventede 4,3 pct., ifølge Consensus Metrix. Target steg 7,8 pct.

Også i detailsektoren var der kursstraf til varehuskæden Nordstrom, som skuffede ned en indtjening 50 pct. under det ventede og med en nedjustering. Aktien mistede 9,3 pct.

Der var også fokus på de to mobilselskaber Sprint og T-Mobile US. Mandag steg de på udsigten til, at deres mere end et år gamle fusionsplan kom et skridt nærmere en godkendelse, da kommunikationsmyndighederne udtalte sig positivt. Onsdag skulle konkurrencemyndighederne under det amerikanske justitsministerium dog ifølge Reuters ikke være tilfredse med løfterne om frasalg og sænkede priser.

Sprint faldt onsdag med 7,6 pct., mens aktien steg 18,8 pct. mandag. T-Mobile US faldt med 1,0 pct., mens aktien steg 3,9 pct. mandag.

Der var også opkøb på programmet denne onsdag. Nascar har lavet en aftale med Intenational Speedway om at overtage koncernen for 2,0 mia. dollar. Det svarer til 45 dollar per aktie i International Speedway sammenlignet med de 42 dollar, Nascar oprindeligt bød tilbage i november, da aktien lå 39,06 dollar. International Speedways aktie steg onsdag 2,3 pct. til 45,10 dollar.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder

17:56 Europa/lukning: Svenske banker trak ned - dyk i amerikanske olielagre sendte indeks i fald
17:04 Onsdagens aktier: DSV trak markedet i rødt med Novo - GN i plus for fjerde dag
17:00 Onsdagens obligationer: Renten endte i højeste niveau i år - steg på øget risikovillighed
16:39 USA: Olielagre tager markant og overraskende dyk
16:08 Lego-rival stiger massivt oven på regnskab
15:42 USA/åbning: Tesla tager teten i grøn åbning med masser af regnskabsnyt
15:12 Cbrain fastholder forventningerne - første kvartal er på linje med planerne
14:40 Boeing har luft under vingerne efter mindre end ventet negativ pengestrøm
13:51 USA/tendens: Tesla speeder op før åbning i ventet grøn onsdag
13:08 Valuta: Yen nær interventionsniveau
12:26 Europa/aktier: Svenske banker sender sektor ned - chipaktier i optur i positivt marked
11:44 Obligationer/middag: Renten stiger ekstra efter tyske tal
11:35 Aktier/middag: DSV og bankerne får høvl - Novo er med til at trække i rødt
10:37 Topchef: DSV har taget markedsandele på tværs af forretningen
10:18 Tyskland: IFO-indekset slog forventningerne klart i april
10:03 DSV-aktien falder tungt: Skuffelse over aktietilbagekøb og indtjening vurderer analytiker
10:02 Tyskland: IFO-indekset slog forventningerne klart i april
10:01 Topchef i Ringkjøbing Landbobank: Pres på enkelte kundegrupper trods stærk kreditkvalitet
09:39 Danske bankaktier dykker efter skuffende regnskaber fra Handelsbanken og SEB
09:22 Ringkjøbing Landbobank-topchef: Kurs mod toppen af prognosen efter stærkt kvartal