USA/tendens: Udsigt til let positiv stemning efter håb i handelskrig

Udgivet den 14-09-2018  |  kl. 14:56  |  

Skuffende detailsalg for august er ikke nok til at dæmpe investorernes optimisme i USA fredag, hvor håbet om nye handelsforhandlinger mellem Kina og USA er med til at skabe positiv stemning.

De store europæiske markeder ligger også med små plusser fredag eftermiddag, og tre kvarter før den amerikanske børsåbning stiger futures i USA ligeledes mellem 0,1 og 0,3 pct.

Torsdag steg det brede S&P 500-indeks med 0,5 pct., mens Dow Jones, som blot har 30 aktier i sig, vandt 0,6 pct. Nasdaq steg mest med et plus på 0,8 pct.

Kina har accepteret en invitation fra USA til en ny række møder, hvor parterne vil forsøge at finde en løsning på handelskonflikten.

Men selv om Kina er "seriøs" omkring at løse konflikten igennem forhandlinger, så vil landet ifølge China Daily ikke lade sig overtrumfe. USA's præsident, Donald Trump, skrev desuden torsdag på Twitter, at USA har kontrollen over forhandlingerne.

- Vi er ikke under pres for at indgå en aftale med Kina. De er under pres for at indgå en aftale med os, lød det fra Trump.

Fra handelsstart i USA vil der igen fredag være fokus på Apple, efter at teknologigigantens aktie steg 2,4 pct. torsdag, efter at selskabet onsdag præsenterede tre nye iPhones.

Fredag stiger Apple-aktien 0,3 pct. i det amerikanske formarked.

Også de øvrige aktier i det såkaldte FAANG-indeks (Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Googles moderselskab, Alphabet, red.) ligger med stigninger i formarkedet på mellem 0,1 og 0,4 pct.

Omvendt er der fald i formarkedet til detailkæden Wallmart, efter at den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har rejst spørgsmål om selskabets køb af aktiemajoriteten i indiske Flipkart. Der skriver nyhedsbureauet Reuters.

Aktien falder 0,7 pct. før markedsåbningen.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
12:13:01

 
4,11%
 
18/07/19

 
3,67%
 
12:13:01

 
3,12%
 
12:13:01

 
1,48%
 
12:13:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder