APM Terminals: Indgår attraktiv tyrkisk aftale

Udgivet den 13-02-2012  |  kl. 11:00  |  

A.P. Møller – Mærsks havnedivision, APM Terminals, meddeler mandag, at man har indgået en forhåndsaftale med tyrkiske Petkim Holdings om et partnerskab, hvor de sammen skal drive en ny havneterminal i byen Aliaga i Tyrkiet. Den endelig aftale mangler endnu at blive underskrevet, men detaljerne skulle være på plads.

- Vi har længe studeret det tyrkiske marked, og det her er en enestående mulighed for at samarbejde med et succesfuldt tyrkisk selskab. Det her er kun en forhåndsaftale, så den endelige aftale mangler endnu at komme på plads, men tingene er u princippet aftalt, siger Tom Boyd, der er direktør for ekstern kommunikation hos APM Terminals, til Aktiefokus.

Aftalen med Petkim, der medfører investeringer på 350-400 mio. dollar, indebærer, at APM Terminals allerede fra slutningen af 2012 overtager den generelle drift af den nuværende fragthavn i Aliaga, Izmir Alsancak Port. Samtidig går Petkim i gang med at bygge en ny containerterminal med en kapacitet på 1,5 mio. tyvefodscontainere, TEU, hvilket er 50 pct. mere end i den nuværende terminal. Byggeriet ventes at være afsluttet i 2013, hvorefter APM Terminals overtager driften, mens fase to, hvor terminalen udvides yderligere, sættes i gang i 2014.

- Det er en meget attraktiv havn med en ideel placering, gode transportforbindelser og en god, naturlig vanddybde, så vi er meget glade for aftalen, siger Tom Boyd.

Alt efter efterspørgsel kan den nye terminal udvides til maksimalt 3 mio. TEU, fremgår det af meddelelsen fra APM Terminals.

Udgivet af: Aktiefokus