Europa/middag: Swedbank belønnes for regnskab

Udgivet den 28-01-2020  |  kl. 12:12  |  

Der er medvind til svenske Swedbank, som ligger øverst i et ellers ubeslutsomt Stoxx-600 indeks, tirsdag middag efter et bedre end ventet regnskab for fjerde kvartal af 2019.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx-600 indeks ligger tirsdag middag med et fald på 0,1 pct. efter at have haft en nedadgående spiral fra morgenstunden.

Storbanken Swedbank vinder frem med en stigning på 6,2 pct. i indekset, efter at banken i fjerde kvartal viste et driftsresultat på 5401 mio. svenske kr.

Det var højere end analytikernes forventninger om et driftsoverskud på 5279 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

I samme periode genererede Swedbank gebyrindtægter på 3415 mio. svenske kr., og den post udviklede sig dermed bedre end forventet, da analytikerne forudså gebyrindtægter på 3338 mio. svenske kr.

Indtægterne var ikke bare bedre end analytikerne havde forventet. Sammenlignet med fjerde kvartal året forinden er der også tale om en fremgang i de samlede indtægter til 11.956 mio. svenske kr. fra 10.732 mio. svenske kr.

Af mindre papirer er der tirsdag medvind til den skotske læskedrikproducent A.G. Barr, der blandt andet står bag den populære sodavand Irn-Bru, som populært kaldes Skotlands anden nationaldrik.

Selskabet udsendte fra morgenstunden en handelsopdatering, der meddelte, at indtjeningen for hele regnskabsåret, der netop er afsluttet, ventes i toppen af markedets forventninger.

Investorerne kvitterer med et kurshop på 13,6 pct. ved middagstid.

I den modsatte ende ligger den hollandske elektronikkoncern Philips, der tager en tung tirsdag på børsen, efter at selskabet inden åbningstid præsenterede et skuffende regnskab for fjerde kvartal af 2019.

Aktien falder 2,7 pct. ved middagstid.

Selskabets sammenlignelige salg steg 3,3 pct. i kvartalet til 5,96 mia. euro, men det var under estimaterne på 5,22 pct. indsamlet af Bloomberg News.

Philips præsenterede samtidigt et justeret driftsresultat, EBITA, på 1,07 mia. euro. mod analytikernes forventning på 1,08 mia. euro. for kvartalet

Imens endte overskuddet 17 pct. lavere end samme periode sidste år med et resultat på 556 mio. euro i fjerde kvartal 2019 mod 673 mio. euro i 2018.

CORONAVIRUS SÆTTER SINE SPOR

Blandt tirsdagens andre bundskrabere roder luksusmærket Burberry rundt i rødt med et fald på 3,5 pct. i Stoxx-600 indekset.

Udviklingen har præget aktierne for flere luksusvarer og kommer, efter at flytrafikken samt togrejser inden for Kina begrænses for at mindske spredningen af coronavirusset, der indtil videre har slået 106 mennesker ihjel.

/ritzau/FINANS

Mads Sejer Nielsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder