Nordea fokuserer på ECB-udmeldinger om likviditetstildelinger

Udgivet den 10-06-2010  |  kl. 12:58  |  

Rentemødet i ECB ser ud til at blive dagens hovedbegivenhed.

Efter Nordeas vurdering virker det mest oplagt, at ECB annoncerer, at tre måneders likviditetstildelingerne fortsat vil være med ubegrænset likviditet efter den næste operation den 30. juni.

- Vi kan heller ikke udelukke, at ECB åbner endnu en 6 måneders operation med indekseret rente. Vi tror dog ikke, at ECB går så langt som at skabe en ny 1-årig låneoperation til afløsning for den EUR 442 mia. store låneoperation fra juni sidste år, skriver Nordea og tilføjer:

- Derudover vil pressekonferencen efter dagens ECB møde formentlig fokusere en del på ECBs dramatiske beslutning om at købe statspapirer i kølvandet på EU og IMF's gigantiske hjælpepakke på EUR 750 mia. - noget som præsident Jean-Claude Trichet ellers afviste at have diskuteret på rentemødet i begyndelsen af maj. Til trods for disse tiltag, er der endnu ikke skabt ro på de finansielle markeder. Rentespændet mellem de mest sårbare lande og Tyskland er ganske vist lavere end da panikken var på sit højeste, men der har omvendt været tale om en gradvis stigning i rentespændet siden ECB begyndte sine obligationskøb.

 

 

Udgivet af: NPinvestordk