Novo/Sydbank: Lovende data fra rival kan komme Novo til gode

Udgivet den 05-11-2018  |  kl. 14:32  |  

Det er ikke nødvendigvis dårligt nyt for Novo Nordisk, at rivalen Eli Lilly har fremvist gode data for GLP-1-analogen Trulicity, der konkurrerer med Novos Victoza og Ozempic, i bekæmpelsen af hjerte/kar-tilfælde.

Selv om det øger konkurrencen, giver det nemlig en fokus på klassen, som kan have en positiv afsmittende effekt på Novos midler, vurderer senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

- Resultatet deler nok markedet i to lejre. Der vil være dem, som mener, det er negativt nyt for Novo Nordisk, fordi det øger konkurrencen i markedet.

- Så er der den anden lejr, som jeg tilhører, der mener, at det er en positiv nyhed for Novo. Det er det, fordi det kun er 6-7 pct. af patienterne, som gør brug af denne her GLP1-klasse. Det her resultat vil bidrage til at øge fokus på klassen, så vi fortsat vil se en stor vækst. Den vækst vil Novo også nyde godt, siger han.

- Hvis Trulicity ikke havde vist at kunne reducere risikoen for hjerte/kar-tilfælde på linje med Victoza og Ozempic, havde det måske skabt en grund til at sænke priserne på Trulicity. Det har Eli Lilly ikke incitament til med dagens resultat. De har incitament til at opretholde en rigtig god prisdisiciplin i markedet, uddyber Sydbank-analytikeren.

Trulicity har vist en signifikant reduktion i alvorlige hjerte/kar-tilfælde hos type 2-diabetikere, og som noget nyt har Eli Lillys Rewind-studie undersøgt en gruppe patienter, hvor størstedelen i forvejen ikke allerede havde diagnosticerede kardiovaskulære problemer.

OVERVÆGT AF INVESTORER HAR NEGATIVT SYN

Ikke alle investorer deler tilsyneladende Søren Løntoft Hansens positive syn på nyheden. Mandag ved 14.15-tiden ligger Novo-aktien med et fald på 2,7 pct. til 278,50 kr. på børsen i København. Umiddelbart inden nyheden lå aktien med et fald på 0,3 pct.

- Det afspejler formentlig den negative holdning til resultatet - at Eli Lily trods alt har vist en konkurrencemæssig faktor, som er lig den, der ligger på Victoza og Ozempic, vurderer senioraktieanalytikeren.

Den amerikanske medicinalgigant er i samme ombæring kommet med resultater fra et studie med diabetespillen Jardiance, der var det første diabetesmiddel i verden, som kunne påvise en mindsket risiko for hjerte/kar-tilfælde.

Et nyt studie, der har fulgt behandlingen med midlet hos godt 25.000 patienter i USA over to år, understøtter de kliniske data fra tidligere og har vist en 44 pct. stor reduktion i indlæggelser på grund af hjertefejl med andre piller på markedet i DPP4-klassen.

Den nyhed har dog ikke den store betydning for Novo Nordisk, mener Søren Løntoft Hansen.

- Umiddelbart tror jeg ikke, at det betyder så meget for markedet, andet end at det er positivt for Jardianace og klassen i tablet-segmentet, hvilket Novo Nordisk ikke for nuværende er en del af. Indtil videre tror jeg derfor ikke, det vil betyde noget for Novo Nordisk, vurderer Sydbank-analytikeren.

Jardiance er udviklet i samarbejde med tyske Boehringer Ingelheim, der også fortsat er Eli Lillys partner på det område.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder