Valuta: Olievalutaer på vej mod dårligste uge siden marts

Udgivet den 30-10-2020  |  kl. 14:13  |  

Valutaer, der er afhængig af råvarevareprisudviklingen, havde det heller ikke fredag godt. Flere havde kurs mod den værste uge siden marts, hvor corona-virus landede i markederne.

Olieprisen er faldet med lige omkring 10 pct. i ugens løb og virker stadig ikke til at have fundet et stabilt leje, og det presser valutaer som rubel og norske kr.

Futures på den europæiske referenceolie, Brent, kostede sidste fredag i sidste uge lige under 42,50 dollar per tønde, mens prisen fredag eftermiddag er 37,65 dollar.

- Olievalutaerne er virkeligt pressede på grund af det grimme fald i olieprisen, siger Saxo Banks råvarestrateg John Hardy til Reuters.

Den russiske rubel er faldet omkring 4 pct. i ugens løb. Fredag eftermiddag skal der 79,1937 rubel til at købe en dollar mod et niveau under 79 rubler torsdag eftermiddag. Først på ugen kostede dollar under 76,50 rubel.

Den norske krone ligger stabilt fredag, men er svækket omkring 3,5 pct. i ugens løb mod dollar. En dollar koster fredag eftermiddag lige under 9,50 norske kr. mod et niveau på 9,12 norske kr. onsdag og omkring 9,25 norske kr. fredag i sidste uge.

Den fælleseuropæiske valuta, euro, trak en smule op, efter en markant svækkelse i kølvandet af Den Europæiske Centralbanks signaler torsdag om yderligere monetær lempelse inden udgangen af året.

Euro koster fredag morgen 1,1686 dollar mod 1,1660 dollar torsdag, men 1,1750 torsdag morgen inden meldingerne fra ECB.

John Hardy venter noget stort fra ECB til december, som presser euro samtidig med, at der er voldsomme coronasmitteudbrud i mange lande, hvilket skaber frygt for den europæiske økonomi.

Dollar ligger i 104,45 yen mod 104,70 yen torsdag.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder