Vestas: GE løber med en af de store ordremuligheder i USA

Udgivet den 23-05-2014  |  kl. 07:14  |  

Den amerikanske vindmølleproducent GE har vundet en de store tilbageværende kontrakter, der var i spil blandt projekter, som havde påbegyndt konstruktion men endnu ikke havde valgt vindmølleleverandør.

Det er selskabet New Generation Power Texas, der nu har valgt GE som leverandør af de 400 megawatt, som skal opføres i Texas Wind Project. Bestillingen er på 235 møller af typen GE 1.7-103, og med ordren følger efterfølgende services.

Ifølge en meddelelse fra New Generation Power ventes Texas Wind Project at komme i drift før udgangen af 2015 for at kvalificere det til PTC-ordningen. GE oplyste i starten af maj til Ritzau Finans, at det ventede at få langt flere ordrer, end selskabet i forvejen havde annonceret inden for det nuværende vindue for PTC-støtte.

- Absolut, der er klart mere at hente resten af året, sagde Anne McEntee, som er øverste chef for GEs vindmølleaktiviteter.

På det tidspunkt havde GE ordrer på 2,8 gigawatt til opsætning i 2014 og 2015, hvor der samlet spås et marked i størrelsesordenen 13 gigawatt.

- Vores markedsandel i USA har historisk været omkring 40 pct., og ordrerne vil åbenlyst være en funktion af markedsstørrelsen, som vurderes til de nævnte 13 gigawatt - det ser rigtigt godt ud, supplerede Keith Longtin, General Manager for GEs vindprodukter, og kom dermed med en indikation af, hvor mange ordrer, selskabet jagtede.

Hvis GE skal opretholde en markedsandel på 40 pct. i et marked på 13 gigawatt, så skal selskabet levere 5,2 gigawatt samlet i 2014 og 2015. Det vil så kræve 2000 megawatt i yderligere ordrer, udover de annoncerede 400 megawatt.

Ritzau Finans oplistede i en artikel 15. maj en lang række konkrete projekter, hvorpå der endnu manglede at blive udvalgt en mølleleverandør. Listen indholdt blandt andre Texas Wind Project, som der altså nu kan sættes GE ud fra.

Her er listen med de amerikanske ordremuligheder på projekter, hvorpå der er påbegyndt konstruktion:

#

Projektnavn Kapacitet i MW Projektudvikler Leverandør

---------------------------------------------------------------------

Red Horse 2 51 Torch Renewable ?

Coye Hill 20 Pioneer Green ?

Buckeye op til 200 Invenergy ?

Marshall Wind Energy 74 RPM Access Wind ?

Western Plains 400 Infinity Wind Power ?

Great Bay Wind 150 Poineer Green ?

Sibley Wind 20 Wesco Wind ?

Antelope Hills 172 Infinity Wind Power ?

Sunflower 106 Infinity Wind Power ?

El Cabo 298 Iberdrola ?

Breckinridge 98 Tradewinds Energy ?

Buckthorm 96 Infinity Wind Power ?

Grandview I, II og III 600 E.On Climate & Renew ?

Green Pastures 300 Pioneer Green ?

Happy Hereford 240 Chermac Energy ?

Logans Gap I 200 Pioneer Green ?

South Plains 500 Westerly Wind ?

Texas Wind Farm 400 New Generation Power GE

Wake 300 Invenergy ?

Blue Mountain 80 Greenbriar Capital ?

---------------------------------------------------------------------

#

Kilde: Den amerikanske vindmølleforening, AWEA, som påpeger, at begrebet "konstruktion" er en skønsmæssig vurdering foretaget af projektejeren og kan afvige fra den definition for påbegyndt konstruktion, som er fastsat for at være blevet berettiget til PTC-ordningen.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Relaterede nyheder