Råvarer: Oliepriserne stiger med sommerens højsæson og håbet om rentefald

Udgivet den 02-07-2024  |  kl. 07:27  |  

Oliepriserne stiger tirsdag morgen med forventninger om stigende efterspørgsel efter brændstof i sommerperioden og mulige amerikanske rentenedsættelser.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 86,81 dollar mod 85,83 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 83,53 dollar mod 82,37 dollar mandag eftermiddag.

Tegn på aftagende inflation i USA giver fornyet håb om, at Federal Reserve vil sænke renten, muligvis til september. Det kan være med til at styrke den økonomiske aktivitet og olieefterspørgslen.

Oliepriserne er også drevet af udsigterne til større brændstofefterspørgsel, øget spænding mellem Israel og Iran og orkanen Beryl i Det Caribiske Hav, mener Vandana Hari, der er grundlægger af analysebureauet Vana Insights.

Prognoser for orkanen viser i øjeblikket, at den sandsynligt bevæger sig ind i Mexicos Campechebugt og muligvis forårsager problemer med olieproduktionen dér.

Olieprisstigningerne begrænses dog af en mindre vækst end forventet i Asien, hvor data viser en lavere olieimport i første halvdel af 2024 sammenlignet med sidste år.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 2325,95 dollar mod 2324,30 dollar mandag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Astrid Haarup Møller

Tags:  Natural Resources❯ 

Seneste nyheder