Aktier/tendens: Uændret marked, men Ambu i negativt fokus

Udgivet den 18-06-2019  |  kl. 08:20  |  

Der udsigt til kursstorm for aktierne i Ambu og IC Group, når tirsdagens aktiemarked åbner. Generelt ventes markedet at åbne marginalt lavere. Futures på amerikanske aktier ligger 0,1 pct. lavere og den tyske DAX-future ligger med fald på 0,2 pct. en lille time før åbningen.

Ambu og IC Group nedjusterede begge mandag efter børstid forventningerne til regnskabsåret. Novo Nordisk har fået godkendt Victoza til behandling af børn i USA, og så er Speas, Netcompany og DFDS aktuelle med henholdsvis regnskab og kapitalmarkedsdage.

AMBU NEDJUSTERER

Ambu, der steg 1,4 pct. mandag til 104,55 kr., nedjusterede indtjeningsforventningerne. Aktien er i år faldet med 33 pct. Medicoselskabet opdaterede tidsplanen for sine produktudvidelser, hvilket medfører øgede investeringer i salgsorganisationen og i engangs-visualisering, og samtidig har koncernen nedjusteret sine forventninger.

Selskabet regner nu med at sælge cirka 750.000 endoskoper i det igangværende regnskabsår mod tidligere "plus" 750.000 endoskoper, og samtidig ses den organiske vækst at lande på 14-15 pct. mod førhen 15-16 pct. Desuden ses driftsmarginen, målt på EBIT før særlige poster, lande på cirka 22 pct. mod tidligere 22-24 pct., mens de frie pengestrømme i perioden vil ende på 375 mio. kr. Her havde Ambu oprindeligt lovet 400-475 mio. kr.

Den lavere vækst skal ses i sammenhæng med, at Ambu har valgt at udfase engangs-koloskopet SC210.

Finanshuset SEB skærer tirsdag kursmålet for aktien i Ambu til 140 kr. fra tidligere 218 kr. Anbefalingen er uændret "køb".

KÆMPEORDRE TIL VESTAS

Vestas har tirsdag morgen meldt om en ordre på 445 MW til Brasilien - den største nogensinde i det land. Ordren indeholder også en 20-årig serviceaftale.

Novo Nordisk fik mandag aften dansk tid godkendt Victoza til behandling af børn med type 2-diabetes i alderen ned til ti år i USA. Aktien lukkede stort set uændret mandag i 340,55 kr.

Novozymes faldt mandag 1 pct. til 302 kr., efter at selskabet præsenterede sin nye treårige strategiplan.

Nordea kan komme i negativt fokus efter medieomtale af endnu en ransagning af selskabets kontorer af Bagmandspolitiet. Aktien i storbanken lukkede med et fald på 2,5 pct. i 47,67 kr. mandag.

Netcompany og DFDS holder kapitalmarkedsdage tirsdag. Netcompany lukkede mandag med et fald på 1,7 pct. i 239,40 kr., mens DFDS steg 1,4 pct. til 256 kr.

DFDS oplyser inden kapitalmarkedsdagen, at der sættes nye mål for de næste fem år. Selskabet går efter et EBITDA på 5,5 mia., kr. i 2023 og venter at investere 5 mia. kr. uden opkøb i perioden frem til 2023. Selskabet realiserede sidste år et EBITDA på 3,6 mia. kr.

IC GROUP I ENDNU EN NEDJUSTERING

Ligeledes uden for C25 nedjusterede IC Group forventningerne til regnskabsåret 2018/19. Tøjkoncernen venter nu en tilbagegang i omsætningen på 6-7 pct. mod tidligere en "mindre tilbagegang". Samtidig ses driftsindtjeningen, målt på EBIT, på koncernniveau før engangsomkostninger til koncernens transformation lande på nul mod en tidligere prognose om en margin på 1-2 pct. Nedjusteringen skyldes fortsat tilbagegang i mærkerne Tiger of Sweden og By Malene Birger. Aktien er senest handlet til 39 kr.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder