Globalt økonomisk mareridt i fokus

Udgivet den 16-10-2013  |  kl. 10:46  |  

Det er fortsat usikkerheden om den amerikanske økonomiske politik, der præger de finansielle markeder, og det har givet op og nedture.

Situationen er nemlig den i USA, at en række statsfunktioner er lukket ned, da demokraterne og republikanerne ikke har kunnet blive enige om et nyt budget for det budgetår, der startede 1. oktober. Dermed er en række statsansatte sendte hjem.

Derudover så er der i USA et loft over, hvor meget den amerikanske stat må skylde. Det loft skal hæves inden en uge, ellers så kan USA for første gang i sin historie ikke leve op til sine forpligtelser og betale, hvad man skylder, hvilket vil skabe et stærkt negativt økonomisk og finansielt miljø, som vil få finanskrisen til at lige en skovtur.

Ugen har stort set ikke handlet om andet, men torsdag kom der dog et ventet lille gennembrud i forhandlingerne mellem demokraterne og republikanerne.

Republikanerne tilbød at hæve gældsloftet i kort tid, for så at kunne forhandle om yderligere besparelser på USAs offentlige udgifter, men præsident Obama ville kun gå med til en aftale, hvis også statsfunktionerne blev åbnet - og det ville republikanerne ikke.

Der var dog lidt skred i forhandlingerne, og stemningen er blevet bedre, og det har løftet de globale aktiemarkeder i forhold til det, der var situationen først på ugen.

Det er fortsat den altoverskyggende holdning, at parterne når til en aftale, så USA ikke går i teknisk betalingsstandsning eller kun betaler nogle af sine regninger, men der skal snart til at ske noget.

Den kommende tid bliver derfor nervepirrende på markedet, og er der fortsat usikkerhed, når markederne åbner sent søndag aften i Fjernøsten, så kan der for alvor komme udsving i kurserne.

Udgivet af: MLykke


MLykkes billede

Martin Lykke Nielsen er en dansk finansekspert født i 1970 og bosat i London siden 2006.

Du kan få besked i din indbakke, når Martin laver et nyt blog indlæg.

Abonnér på min blog:

Straticator

Martin Lykke anvender handelsplatformen Straticator til at handle. I Straticator kan man automatisk på sin egen konto følge Martin Lykkes handel for de aktier i CFD-form, som man selv synes er spændende. Man kan også vælge at følge en kurv af aktier, der er sammensat af Martin Lykke, og er man utilfreds med de valg, så fravælger man blot de aktier. 

Martin anvender en kombination af robothandel og manuel handel, hvor han ved hjælp af gearing søger at udnytte aktiemarkedets svingninger. 

Er man mere til valutahandel, så kan man også på sin egen konto automatisk følge Martin Lykkes valutahandler - og lukke ned for dem, som man ikke er enige i. Man kan til enhver tid stoppe med at følge Martin Lykke. 

Du kan oprette en demokonto på Straticator her: http://trading.straticator.com/NP/ 

For at anvende Straticator med rigtige penge skal man oprette sig som kunde hos det britiske børsmæglerselskab Abshire-Smith ved at udfylde kundeformularen: http://npinvestor.dk/trading/bliv-kunde 

Vil man høre mere så kan man kontakte Søren Adelvard på soren@npinvestor.dk / 8830 0007 eller skrive til Martin Lykke på martin@npinvestor.dk 

Der anvendes gearing og det øger risikoen i handlen. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Er man i tvivl så søg uafhængig rådgivning. Bloggen er ikke en opfordring til at foretage aktiehandler.

Copy Trader Masteren har fuld råderet over, hvad der sker på hans eller hendes egen konto, og derfor kan den beskrevne strategi afviges. Martin Lykke Nielsen kan under ingen omstændigheder gøres ansvarlig for tab som følge af, at man som kunde hos Abshire-Smith har fulgt Martin Lykke Nielsen eller anvendt nogle af hans robotter/strategier.