Hvor stor bliver korrektionen på aktiemarkedet?

Udgivet den 12-10-2014  |  kl. 00:06  |  

Markederne er på vej ned, og jeg tror ikke, at bunden er nået. Der har igennem flere år været så store stigninger, så det kun er sundt, hvis man lige tager et dyk.

Jeg tror dog ikke på noget crash eller en ny depression i verdensøkonomien, dertil er der for høj vækst i USA og i Asien. Europa og især Frankrig vil få det svært, men det vil ikke være nok til at trække resten af verden med ned.

Her i New York hvor jeg bor er der vækst i økonomien, og der er generel optimisme at spore. Der bliver skabt mange nye jobs, og væksten er pæn, og det er den underliggende vækst i økonomien, som holder aktiemarkederne oppe.

Der har dog i nogle sammenhæng været tale om en overophedning af markedet – især når det kommer til noteringer af nye IT-selskaber, og det har været med til at sende mange penge over i de nye selskaber. Kinesiske Alibaba rejste ved sin nylige notering 21,8 mia. USD her i New York, og selskabet blev handlet til en værdi på 230 mia. USD eller ca. 1350 mia. kr

På de internationale markeder er olieprisen samtidig under pres, hvilket vil hjælpe økonomierne. Der er i det hele taget et energiboom i gang med meget ny olie og gas på markedet, hvilket er med til at holde en hånd under verdensøkonomien.

Men når alt er sagt og skrevet, så er oktober generelt en vanskelig måned for aktiehandel, men når vi i 2015 er på vej ind i oktober, så er aktiekurserne højere end de er nu, for den underliggende vækst i verdensøkonomien vil stadig være pæn.

I mine Straticator robotter, der handler med aktieindeks, er man nu gået 1:1 med markedet, og strategien overvejes. Siden de blev lanceret i foråret har de i gennemsnit nu slået markedet med 1 pct. om måneden, og det gennemsnit er jeg faktisk glad for, da det har givet de investorer, der følger mine robotter, et pænt afkast i forhold til markedet. Nu skal strategien bare lægges igen, og indtil da følger jeg bare markedet op og ned.

God trading.

Udgivet af: MLykke


MLykkes billede

Martin Lykke Nielsen er en dansk finansekspert født i 1970 og bosat i London siden 2006.

Du kan få besked i din indbakke, når Martin laver et nyt blog indlæg.

Abonnér på min blog:

Straticator

Martin Lykke anvender handelsplatformen Straticator til at handle. I Straticator kan man automatisk på sin egen konto følge Martin Lykkes handel for de aktier i CFD-form, som man selv synes er spændende. Man kan også vælge at følge en kurv af aktier, der er sammensat af Martin Lykke, og er man utilfreds med de valg, så fravælger man blot de aktier. 

Martin anvender en kombination af robothandel og manuel handel, hvor han ved hjælp af gearing søger at udnytte aktiemarkedets svingninger. 

Er man mere til valutahandel, så kan man også på sin egen konto automatisk følge Martin Lykkes valutahandler - og lukke ned for dem, som man ikke er enige i. Man kan til enhver tid stoppe med at følge Martin Lykke. 

Du kan oprette en demokonto på Straticator her: http://trading.straticator.com/NP/ 

For at anvende Straticator med rigtige penge skal man oprette sig som kunde hos det britiske børsmæglerselskab Abshire-Smith ved at udfylde kundeformularen: http://npinvestor.dk/trading/bliv-kunde 

Vil man høre mere så kan man kontakte Søren Adelvard på soren@npinvestor.dk / 8830 0007 eller skrive til Martin Lykke på martin@npinvestor.dk 

Der anvendes gearing og det øger risikoen i handlen. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Er man i tvivl så søg uafhængig rådgivning. Bloggen er ikke en opfordring til at foretage aktiehandler.

Copy Trader Masteren har fuld råderet over, hvad der sker på hans eller hendes egen konto, og derfor kan den beskrevne strategi afviges. Martin Lykke Nielsen kan under ingen omstændigheder gøres ansvarlig for tab som følge af, at man som kunde hos Abshire-Smith har fulgt Martin Lykke Nielsen eller anvendt nogle af hans robotter/strategier.